top of page
Hello, This is me

Families en vrienden bij elkaar brengen en heerlijke herinneringen meegeven in de vorm van foto's, dat is wat ik graag doe.

Ik help jullie graag verder met mijn 2 passies, grafisch ontwerp en fotograferen. Birgit Puttemans at your service :).

BiLi-Aarschot-Fotograaf-16.jpg
Vanwaar deze passies

Fotograferen moet wel in mijn bloed zitten! Ik heb eigenlijk nooit iets anders gekend of er werden foto's genomen, zalig vond ik dat. Als kind was mijn oma steevast vergroeid met haar, toen nog analoog fototoestelletje. Alles en nog wat moest er aan geloven, 'allee, sta nu nekeer naast die tulpen en schoon lachen he' en dan kregen we enkele weken later een envelopje met onze naam op met enkele foto's van ons of ons gezin, heerlijk toch! Mijn papa is er een periode professioneel mee bezig geweest. Dankzij hem heb ik voor de eerste keer met een spiegelreflexcamera (analoog!) foto's mogen nemen en sindsdien heeft het mij eigenlijk helemaal niet meer losgelaten. Maar centjes voor een digitale spiegelreflex waren er toen nog niet, dus leende ik er eerst eentje van mijn oudere zus tot ik de centjes bijeen gespaard had en in 2009 mijn eerste echte spiegelreflex aankocht. Zo fier dat ik was! 

Vanaf dan ben ik me verder gaan verdiepen in  de fotografie en nam ik mijn toestel overal mee. Ik vind het zo belangrijk om leuke, mooie herinneringen te hebben van een gebeurtenis, van mensen, van dingen die je nooit meer wil vergeten!

En omdat ik weet hoe frustrerend het is als je achteraf merkt na een feestje bv, dat je helemaal geen tijd hebt gehad om foto's te nemen, wil ik jullie hier graag mee helpen, met hart en ziel.

Van diezelfde oma heb ik ook de liefde voor kunst leren kennen. Op momenten dat ze niet voor haar 8 kids aan het zorgen was of kleedjes voor hen aan het naaien was, ging ze naar de academie of haar atelier om te schilderen. Mijn mama heeft me dan ook de kans gegeven om naar een kunstschool (Sint-Lukas) te gaan in Brussel en daarna ook de kunstacademie in Leuven.

Een leuke, persoonlijke uitnodiging maken voor een feestje of een aankondiging is dan ook iets wat ik ben blijven doen. Ook mijn dochter kon altijd rekenen op een speciale uitnodiging voor haar feestjes en uiteraard ook de nodige fotoshoots ;).

Vanwaar de naam 'BiLi'? Wel heel eenvoudig, BiLi is een samentrekking van mijn naam 'Birgit' en de naam van mijn dochter 'Linde', mijn zonnetje in donkere dagen, al kan ze soms ook een donderwolk zijn ;). Maar ze blijft voor altijd mijn muse!

bottom of page